Puheenjohtajan terveiset         27.1.2021

Hyvä yhdistyksemme jäsen

Olen yhdistyksen uusi puheenjohtaja Mervi Hyvärinen. Yhdistyksemme jäsenten kulttuuri-, harraste- ja virkistystoiminta on erityisen lähellä sydäntäni, unohtamatta eläkkeensaajien edunvalvontaa taloudellisen oikeudenmukaisuuden saavuttamiseksi. Köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen on tärkeää.

Tällainen olen

Tulin yllättäen valittua tähän tehtävään. Tulevaisuutta ja tehtävääni rakennan ennen oppimani päälle. En pelkää oppia uutta. Pyrin olemaan johdonmukainen uusien ratkaisujen ja mahdollisuuksien etsijä. En pelkää keskusteluita, virheitä tai uusia asioita - olen ikuinen oppija. Tilanteissa, joissa en osaa, perehdyn asiaan syvemmin ja rakennan oppimani päälle.  

Uuden vuositarinan kirjoittaminen on alkanut.

Koronaepidemia asetti tutut toimintamallit koetukselle, mutta se synnytti myös uusia oivalluksia. Monet niistä ovat tulleet jäädäkseen. Oulun kaupunki on asettanut uudet koronarajoitteet, jotka jatkuvat nyt 1.2.2021 asti. Välittömästi, kun rajoitteet puretaan, yhdistyksemme tutut harrastetoiminnat pyörähtävät käyntiin. Jäljessä olevasta linkistä näet, mitä kaikkea harraste- ja virkistystoimintaa yhdistyksemme järjestää ja ketkä ovat ryhmien vetäjät: https://oulu.elakkeensaajat.fi/kerhot/.

Yhdistyksemme toiminnasta löydät varmasti oman yhteisön, jossa voit harrastaa ja kohdata uusia ystäviä.  Voit osallistua Bocciaan tai keilailukerhoon tai sitten venyttelyjumppaan tai riemastuttavaan lavikseen tai muuhun tanssiryhmäämme. Tule mukaan kulttuurikerhoon, jossa on mielenkiintoisa kulttuuriluentoja sekä teatterissa vierailuja.

Uutena harrastetoimintamuotona kevään aikana käynnistyy itseilmaisun kurssi ja syksystä bingo.

Mitä seuraavaksi?

On tärkeää vahvistaa eläkeläisten luottamusta tulevaisuuteen. Valmistaudu kevään vaaleihin. Kuntavaalit ovat eläkeläisten kannalta tärkeimmät vaalit. Eipä ole pahitteeksi, jos vaaleissa tulisi valituksi ikääntyneiden kuntalaisten tarpeet tuntevia päättäjiä.

Tule mukaan rakentamaan Oulun Eläkkeensaajien kestävää tulevaisuutta.

Yhdessä olemme enemmän. Yhdistyksemme jäsenmaksu on pysynyt jo useita vuosia samana. Jäsenmaksulla pääset mukaan moneen harrastepiiriin. Kun jäsenmaksu on maksettu 30.3.2021 mennessä, osallistut kymmenen 20 euron lahjakortin arvontaan.

Vapaaehtoistoimintaa

Älä unohda yhdistyksemme ystävätoimintaa. Toiminnan kautta saat apua kodin pieniin asennus- ja korjaustöihin, kuten kodinkoneiden asennuksiin, lamppujen vaihtoon, taulujen ja verhotankojen yms. kiinnityksiin, unohtamatta opastusta digilaitteiden käyttöön.

Ikäihmisten olohuone

Ikäihmisten olohuoneiden toiminnan tavoitteena on oululaisten ikäihmisen yksinäisyyden vähentäminen ja yhteisöllisyyden lisääminen. Tällä hetkellä on kolme kohtaamispaikkaa, Keskustan palvelukeskuksessa, Tuiran palvelukeskuksessa ja Kaakkurin asukastuvalla. Tarkoitus on laajentaa toimintaa Jääliin ja Oulunsaloon. Ikäihmisten olohuoneen toimintaan osallistuminen ei vaadi sitoutumista eikä jäsenyyttä. Toiminta on osallistujille maksutonta, paitsi tarjoilut sekä mahdolliset retket ovat maksullisia.

Mahdollista hyvät kokemukset.

Ikäihmisten olohuoneessa toimii myös soittorinki. Soittorinki toimii keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina klo 17 lähtien. Soittoringeissä keskustellaan ennakkoon valituista aiheista, mutta voit myös itse esittää aihetoiveita. Osallistua voi ihan tavallisella puhelimella.

Mervi Hyvärinen puheenjohtaja

mervihy@outlook.com